feedback
Rate this webpage
Need
Support?

Print

ON Semiconductor introducerar en ny integrerad spänningsregulator som är en lågeffektslösning för batterimatade enheter  Chinese Finnish German Japanese Korean

Linjär spänningsregulator med lågt spänningsfall för 50 mA har hög ”ripple rejection”, utomordentliga brusegenskaper och kort starttid.

NCP508 image - a low current voltage regulator

ON Semiconductor (Nasdaq: ONNN), en ledande global leverantör av högpresterande, energieffektiva kisellösningar för ”grön” elektronik lanserar NCP508, en spänningsregulator för låg ström som är en effektiv och ekonomisk lösning för lägspänningsförsörjning. Den nya regulatorn är en lösning som stödjer små kostnadseffektiva konstruktioner för låg effekt i tillämpningar som pekskärmar, knappsatser, smarta mobiltelefoner, portabla mätare, skrivare och fjärrkontroller.

NCP508 kan ge mer än 50 mA ström och är kapslad i en kompakt SC-88A-kapsel med storleken 2,2x2,2x1,0 mm. Den nya kretsen har ”ripple rejection” på typiskt 70 dB (vid 1 kHz) vilket gör den till ett effektivt filter i spänningsaggregat. Utomordentliga brusegenskaper på 40 µVrms (vid 1.5 V) bidrar till mycket ren utspänning. Vid vila är strömförbrukningen under 1 µA vilket ytterligare förlänger batterilivslängden i portabla utrustningar. Det låga spänningsfallet på 140 mV vid 30 mA lastström ger flexibilitet vid konstruktion av spänningsmatningar. Tillslagstid under 20 µsek är betydligt snabbare än de flesta konkurrerande produkter och gör det möjligt att maximera energibesparingarna genom att stänga av kretsen när den inte behövs. NCP508 kan användas med prisbilliga keramiska kondensatorer vilket ytterligare bidrar till att göra den till en ekonomisk spänningsregulatorlösning.

NCP508 har en maximal arbetsspänning på 7 V men klarar transienter upp till 13 V vilket gör att man kan slippa utgifter för externa skyddskretsar. Det finns versioner för standardutspänningarna 1.5 V, 1.8 V, 2.5 V, 2.8 V och 3.3 V. Andra utspänningar i steg om 100 mV kan också levereras. Alla kretsar har både strömbegränsnings- och övertemperaturskydd. Arbetstemperaturen är -40 0C till +85 0C.

”Dessa nya spänningsregulatorlösningar är kostnadseffektiva alternativ till disktera komponenter som också behöver större kretskortsyta och drar mer energi,” säger Mike Paquette, direktör för Regulation products hos ON Semiconductor. ”NCP508 uppfyller alla krav när det gäller konstruktion och utveckling av små batteriprodukter som behöver en ekonomisk, tålig, tillförlitlig och lättanvänd spänningsregulatorlösning med minimal energiförbrukning.”

Pris och tillgänglighet
NCP508 levereras i SC-88A-kapsel och kostar 0,20 USD i kvantitet på 3000 enheter. En version i 1,5x1,5 mm DFN-kapsel förväntas kunna levereras senare i år.
Mer information finns på hemsidan https://www.onsemi.com.

ON Semiconductor
ON Semiconductor (Nasdaq: ONNN) är en ledande leverantör av högpresterande och energieffektiva kisellösningar för ”grön” elektronik. Företagets breda sortiment effekt- och signalstyrningskretsar, logikkretsar diskreta och kundanpassade kretsar bidrar till att kunder snabbt och effektivt kan lösa konstruktionsutmaningar för fordon, kommunikationssystem, datorer, konsumentelektronik, industristyrningar, LED-belysningar, medicinska enheter, försvars- och rymdsystem samt effektstyrningar. ON Semiconductor har en världsledande värdeadderande leveranskedja och ett nätverk av tillverkningsenheter, försäljningskontor och designcenter på viktiga marknader i Nordamerika, Europa och Sydostasien. Mer information finns på hemsidan https://www.onsemi.com.

# # #

ON Semiconductor och logotypen ON Semiconductor är registrerade varumärken för Semiconductor Components Industries, LLC. Alla andra varumärken och produktnamn i detta dokument är registrerade varumärken eller respektive innehavares varumärken. Även om företaget refererar till sin hemsida i sina pressmeddelanden är information på hemsidan inte att betrakta som del av pressmeddelandet.

Your request has been submitted for approval.
Please allow 2-5 business days for a response.
You will receive an email when your request is approved.
Request for this document already exists and is waiting for approval.