feedback
Rate this webpage
Need
Support?

Print

ON Semiconductor lanserar miniatyriserade styrkretsar med hög strömtålighet som sparar plats i stegmotorkonstruktioner  Chinese French German Italian Japanese Korean

Kretsar som minskar behovet av externa komponenter och är tillräckligt små för att monteras direkt på högströmsstegmotorer

The new AMIS-30532 and AMIS-30542 micro-stepping stepper motor drivers.

ON Semiconductor (Nasdaq: ONNN), en ledande global leverantör av högpresterande, energieffektiva kisellösningar, har lanserat två nya högintegrerade styrkretsar som kan styra högströmsstegmotorer med färre komponenter och som spar kretskortsyta i stegmotortillämpningar. De nya miniatyriserade stegmotorstyrningarna AMIS-30532 and AMIS-30542 klarar hög ström med integrerade H-bryggor och är idealiska för stegmotorstyrningar i fordon, industriella tillämpningar, kontorsutrustningar och medicinska enheter samt säkerhetstillämpningar och marina tillämpningar.

Motorstyrningsfamiljen AMIS-30542 för blandade analoga och digitala signaler är designade för att användas till tvåfas stegmotorer och en MCU-krets och ger hög noggrannhet och tillförlitlig motorstyrning. Kretsarna klarar 2,2 A kontinuerligt och 5 A toppström. Varje krets innehåller smarta motorstyrningsfunktioner med spänningsreglering, strömavkänning och ett antal skydds- och diagnostikfunktioner. Denna höga integrationsnivå eliminerar behovet av externa switchar och sensormotstånd. Den integrerade hastighets- och lastvinkelåterkopplingen gör att man kan klara sig utan dyra switchar och hall-sensorer i tillämpningar som övervakningskameror, robotar, printrar, industriella automationsutrustning och textilmaskiner.

De nya kretsarna har två inbyggda H-bryggor och kopplas till en MCU-krets via ett SPI-gränssnitt och dedikerade I/O-anslutningar. Varje chip har utgångar för hastighet och lastvinkel vilket gör att man noggrant kan styra vridmoment och hastighet samt skapa tjuvstoppsalgoritmer (stall). Sju stegningsmoder kan konfigureras från fullt steg till 32 mikrosteg. En integrerad strömomvandlare kan användas för att beräkna lämplig PWM-ström baserat på klocksignalen vid NXT-anslutningen och status på DIR-registret (Direction) eller ingångsanslutningen. Styrningen av PWM-strömmen har automatiskt val av snabb eller långsam avklingning (decay modes).

Både AMIS-30532 och AMIS-30542 är kompatibla med 5 V och 3,3 V MCU-kretsar. Den integrerade spänningsregulatorn kan användas för att strömförsörja MCU-kretsen och på så vis ytterligare minska antalet externa komponenter. Varje krets har också en MCU-kretsåterställningsfunktion och en integrerad watchdog. Kretsarna har även funktioner för varning för övertemperatur med avstängning samt fullständigt skydd för utgångarna och diagnostikfunktioner.
”Kombinationen av högnoggrann hastighets- och vridmomentsstyrning och hög strömtålighet gör att man kan använda kretsarna i fler typer av motorer och i kommande tillämpningar samtidigt som man sparar utrymme och antalet komponenter,” säger Guido Remmerie, direktör för motorstyrning och energihantering hos ON Semiconductor. ”AMIS-30532 och AMIS-30542 kombinerar industriledande integration och miniatyr-NQFP-kapsling och kan lösa dessa utmaningar samtidigt som de ger den tillförlitlighet som är nödvändig i krävande industriella tillämpningar och fordonstillämpningar.”

Pris och kapsling
AMIS-30532 och AMIS-30542 levereras i en NQFP-32-kapsel som är lägre än 1 mm och har en montageyta på 4 x 4 mm. Priset i 1000-antal är 5,30 USD för AMIS-30532 och 5,60 USD för AMIS-30542.
För mer teknisk information besök vår hemsida www.onsemi.com eller kontakta Koen Geirnaert på Koen.Geirnaert@onsemi.com.

ON Semiconductor
Med sitt globala logistiknätverk och stora produktsortiment är ON Semiconductors (Nasdaq: ONNN) en prefererad leverantör av högpresterande, energisnåla kisellösningar som gör att man snabbt och kostnadseffektivt kan förbättra verkningsgraden i elektronik för datorer, kommunikationssystem, konsumentprodukter, fordon, industrisystem och medicinska utrustningar samt försvars- och aerospacesystem. Företagets produktsortiment omfattar effektstyrningskomponenter, signalkomponenter, logikkretsar och kundanpassade kretsar. Företaget har ett nätverk av tillverkningsenheter, försäljningskontor och designcenter på nyckelmarknader i Nordamerika, Europa och Sydostasien. Mer information finns på hemsidan https://www.onsemi.com.

#  #  #


ON Semiconductor och logotypen ON Semiconductor är registrerade varumärken för Semiconductor Components Industries, LLC. Alla andra varumärken och produktnamn i detta dokument är registrerade varumärken eller varumärken för respektive innehavare. Även om företaget refererar till sin hemsida i sina pressmeddelanden är information på hemsidan inte att betrakta som del av pressmeddelandet.

Your request has been submitted for approval.
Please allow 2-5 business days for a response.
You will receive an email when your request is approved.
Request for this document already exists and is waiting for approval.