feedback
Rate this webpage
Need
Support?

Print

ON Semiconductor lanserar marknadens första USB 2.0 OVP-krets med både integrerat strömskydd och snabbt ESD-skydd  Chinese Danish Finnish Japanese Korean

Den nya NCP362 är idealisk för att skydda USB 2.0-tillämpningar i portabla utrustningar och telekomenheter samt konsument- och datorsystem

NCP362 – the industry’s first overvoltage protection (OVP) device

ON Semiconductor (Nasdaq: ONNN), en ledande global leverantör av högpresterande, energieffektiva kisellösningar, har introducerat NCP362, marknadens första överspänningsskydd (overvoltage protection, OVP) med både integrerat överströmsskydd och snabbt ESD-skydd för USB 2.0-tillämpningar i portabla utrustningar och telekomenheter samt konsument- och datorsystem

Denna integrerade krets förbättrar påtagligt säkerheten i USB-portar och förenklar konstruktionen av portabla enheter genom att eliminera behovet av lösa OVP-, OCP- (overcurrent protection) och TVS-kretsar (transient voltage suppressor). Komponenter som hittills varit nödvändiga för att skydda ömtåliga kretsar mot elektrisk överström och elektriska urladdningar från värdenhet, spänningsadaptrar, människokroppen och olämpliga icke original spänningsadaptrar.

Egenskaper och förtjänster
Den nya NCP362 som placeras bakom USB- eller kortkontaktdonet ger skydd på ±20 V på ingången för USB-porten på nersidan tack vare en integrerad MOSFET som klarar 500 mA.

Eftersom långa kablar kan introducera svängningar som följd av induktans i USB-kabeln har NCP362 konstruerats för att öppna VBUS-linjen när spänningstransienter överskrider den interna tröskelspänningen (overvoltage threshold, OVLO) som är satt till 5,675 V. Detta tröskelvärde kan ändras med ett metallbläck om ett annat värde behövs för en viss tillämpning. Om OCP är för handen öppnas den interna MOSFET:en om nerströms VBUS-last överskrider 750 mA. MOSFET:en klarar 500 mA kontinuerligt på USB-portarna. Detta strömbegränsningsvärde kan också justeras till ett lägre värde för att bli kompliant med 100 mA för enkelport eller en dubbelport.

Båda skydden är snabba (mindre än 100 nanosekunder) och ger ett effektivt skydd för nersidans tranceiver, batteriladdade eller laddning av Litiumbatterier. Dessutom ger NCP362 ESD-skydd enligt IEC 61000-4-2 (± 15 kV). Kretsen har ultrasnabba ESD-dioder på datalinjerna (D+ och D-) och TVS för VBUS-anslutningarna på USB-porten. Eftersom kapacitansen är mycket låg på de integrerade ESD-dioderna (0,5 pF) är kretsen i överensstämmelse med standarden USB 2.0. Beroende på vilken variant av NCP362xx (se beställningsinformationen i databladet) är VBUS eller D+/D- (eller båda) integrerade i samma kapsel.

NCP362 är en viktig utökning av ON Semiconductors produktsortiment för de fyra primära undersystem som normalt återfinns i portabla enheter. Denna krets är speciellt tänkt lösa de utmanade kraven i sammanbindningen av undersystem. ON Semiconductor har också undersystemslösningar för displayer, belysning, effekthantering och audio/video i handburna portabla enheter.

Kapsel och pris
NCP362xMTBG finns tillgänglig i blyfri DFN-kapsel med måtten 2,0 x 2,5 x 0,55 mm. Kretsen uppfyller RoHS-direktivet. Budgetpris är 0,42 USD i 3 000-kvantitet.

För mer information besök gärna hemsidan https://www.onsemi.com eller kontakta Olivier Meilhon med e-postadress Olivier.Meilhon@onsemi.com.

ON Semiconductor
Med sitt globala logistiknätverk och stora produktsortiment är ON Semiconductors (Nasdaq: ONNN) en prefererad leverantör av effektiva effektlösningar för tillämpningar som kraftaggregat, fordon, kommunikationssystem, datorer, medicinska utrustningar, industrisystem, mobiltelefoner och konsumentelektronik samt försvars- och aerospacesystem. Företagets stora produktsortiment omfattar effektkomponenter, analoga komponenter, DSP:er och komponenter för blandade signaler samt avancerad logik, klockstyrningar och standardkomponenter. Huvudkontoret ligger i Phoenix, Arizona, Företaget har ett nätverk av tillverkningsenheter, försäljningskontor och designcenter på nyckelmarknader i Nordamerika, Europa och Asien. Mer information finns på hemsidan https://www.onsemi.com.

# # #

ON Semiconductor och logotypen ON Semiconductor är registrerade varumärken för Semiconductor Components Industries, LLC. Alla andra varumärken och produktnamn i detta dokument är registrerade varumärken för respektive innehavare. Även om företaget refererar till sin hemsida i sina pressmeddelanden är information på hemsidan inte att betrakta som del av pressmeddelandet.

Your request has been submitted for approval.
Please allow 2-5 business days for a response.
You will receive an email when your request is approved.
Request for this document already exists and is waiting for approval.