Careers

Bij ON Semiconductor zijn werknemers de toekomst van het bedrijf!

ON Semiconductor legt zich toe op het creëren van kansen voor loopbaanvooruitgang en –ontwikkeling. Onze medewerkers zijn van cruciaal belang voor het succes van onze organisatie – het is belangrijk voor ons om globale programma’s aan te bieden die onze medewerkers erkennen en ontwikkelen en bovendien ook hun groei bevorderen. Onze filosofie achter loopbaanontwikkeling is dat medewerkers hun eigen loopbaan in handen nemen aan de hand van de ter beschikking gestelde programa’s, tools en middelen. Medewerkers worden aangemoedigd om in een partnerschap samen te werken met hun manager en zo een persoonlijk ontwikkelingsplan uit te werken dat overeenstemt met hun carrièredoelen.

View local information:

Wij bieden aan:

ON Semiconductor Wereldwijd

ON Semiconductor is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige silicium oplossingen voor energie-efficiënte elektronica. Concreet staan we in voor het ontwerpen en produceren van microchips die in verschillende applicaties kunnen toegepast worden. Enerzijds hebben we een brede portfolio van “standaardproducten” zoals chips voor vermogen- en signaalbeheer, logics en discretes. Anderzijds werken we nauw samen met de klant om de chips op maat te ontwerpen, zodat die op een efficiënte manier zijn ontwerpen kan realiseren binnen verschillende sectoren.

We zijn actief in volgende markten:

  • Automotive
  • Computing
  • Consumer
  • Communication
  • Industrial, medical, military & aerospace

ON Semiconductor is een Amerikaanse speler die wereldwijd actief is. De hoofdzetel is gelegen in Phoenix, Arizona. In totaal werken er ongeveer 34.000 medewerkers mee aan het succes van ON Semiconductor, verspreid over USA, Europa en Azië. Klik op deze link om de locaties te bekijken. Onze kernwaarden zijn respect, integriteit en initiatief. Hier werken betekent dat je een actieve bijdrage kunt leveren en dat er naar jouw ideeën geluisterd wordt.


ON Semiconductor België

In België zijn er twee vestigingen van ON Semiconductor; Oudenaarde en Mechelen. Oudenaarde is de grootste site met gemiddeld 700 medewerkers. Naast productie, bevinden zich hier ook de afdelingen gericht op onderzoek en ontwikkeling, design, test, kwaliteit, aankoop, boekhouding, IT, human resources,... Een voorbeeld van waar onze chips in geïntegreerd zijn, zijn bijvoorbeeld parkeersensoren, navigatie en verlichting voor de automotive markt.

In de site Mechelen werken zo’n 100 collega’s die focussen op ontwikkeling en design voor de beeldsensoren- en automotive markt. Beeldsensoren worden bijvoorbeeld toegepast in medische beeldvorming, flitspalen, cinematografie, ruimte-toepassingen en dergelijke.


Productieproces

Het fabricageproces van wafers (halffabrikaat) is een essentieel onderdeel van het maken van geïntegreerde circuits en componenten. Deze zijn alomtegenwoordig in de elektronica van de toestellen die ons elke dag omringen. De ontwikkeling van een chip start bij de R&D afdeling. Zij ontwerpen de technologieën die het mogelijk maken om verschillende componenten (transistoren, diodes, resistoren,...) samen te voegen in één chip. De elektronica- ingenieurs ontwerpen het circuit zodanig dat de gevraagde functies voor de applicatie gedefinieerd kunnen worden. Deze circuitspecificaties worden via software overgebracht naar circuit lay-out programma’s, die de lagen vastleggen die in het productieproces aangewend moeten worden.

De wafers worden geproduceerd in Fabs waarin de lucht constant gezuiverd wordt om kleine partikels te verwijderen. Zo voorkomen we dat er partikels terecht komen op de wafers en zo defecten veroorzaken. Om diezelfde reden, dragen alle medewerkers in de Fab een cleanroompak om de wafers te beschermen tegen haar en stof.

Het productieproces start met een blanke siliciumschijf waarna de elektronische circuits stapsgewijs opgebouwd worden. Dit gebeurt door een opeenvolging van honderden chemische, fysische en lithografische processen. Het totale proces duurt een aantal weken. De kwaliteit wordt geborgd door een integrale kwaliteitsaanpak. Na de productie in de Fab, worden de wafers elektrisch getest. Als ze voldoen aan de specificaties, worden ze voor assemblage en functionele testen doorgestuurd. In onze assembly-vestigingen in Azië worden de wafers verzaagd en verpakt volgens de specificaties van de klant. Na een finale controle worden de chips verstuurd naar onze klanten.

ON Semiconductor heeft in Oudenaarde een Fab voor de productie van wafers met een diameter van 150 mm.

Werken bij ON Semiconductor


Hier vind je meer informatie terug over drie van onze grote doelgroepen: operatoren, techniekers en ingenieurs. Gezien de verscheidenheid aan departementen in onze Belgische vestigingen, werken er uiteraard diverse profielen op onze ondersteunende diensten. Als jouw profiel niet aansluit bij één van deze doelgroepen, is het aangewezen om de openstaande vacatures te bekijken op onze homepage.


Operator Operator Operator
Operator Technieker Ingenieurs

Testimonial

Operator

Wafer Fab Operator
Ontmoet Ine. Ine werkt inmiddels 5 jaar bij ON Semiconductor als
Wafer Fab Operator. Ze vertelt je graag over haar job!

Technieker

Manufacturing Equipment Technician
Ontmoet Jochen, hij werkt 22 jaar bij ON Semiconductor
en vertelt je graag over zijn job.

315

Ingenieurs

Uit De burgerlijk ingenieur
(-architect) in actie – zie ook
www.deburgerlijkingenieurinactie.be

CONTACTEER ONS

Voor meer informatie kan je terecht bij onze lokale recruiter: Lien Vanneste

Mail: jobs.be@onsemi.com Tel: +32 55 33 26 43